Grekland, Santorini - Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk och Holistisk yoga. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar.

Ni bor på en elegant fastighet bestående av sju villor som ligger ca 3 km från staden Fira. Varje villa har en separat ingång, privat pool och stora soliga terasser. Detta är ett unikt koncept på Santorini när det gäller stil, arkitektur, plats och den familjära atmosfären. Utsikten över Egeiska havet och öarna Anafi och Amorgos är fantastisk. Här på landsbygden bland vingårdar och bondgårdar råder lugn och ro, och det är bara ca 400 meter till Vourvoulos svarta grusstrand.

I priset ingår några hyrbilar som kan användas fritt för utflykter på ön!

Din lärare är Ullis Karlsson som är välutbildad yogalärare, legitimerad sjukgymnast samt medicinsk yogaterapeut.

Boende & mat

Boende & mat

Denna eleganta fastighet består av 7 villor med ett eller två sovrum, och ligger ca 3 km från staden Fira. Varje villa har en separat ingång, privat pool och stora soliga terrasser. Detta är ett unikt koncept på Santorini när det gäller stil, arkitektur, plats och den familjära atmosfären. Villorna erbjuder en hög komfort med hög kvalitet på material, lyxiga badprodukter och fina sängkläder gjorda av naturliga material.
Utsikten över Egeiska havet och öarna Anafi och Amorgos är fantastisk.

Här på landsbygden bland vingårdar och bondgårdar råder lugn och ro, och det är bara ca 400 meter till Vourvoulos svarta grusstrand. Panoramautsikten sträcker sig över de omgivande gårdarna, fälten och havet, och erbjuder en äkta känsla av natur och lugn, och ger en upplevelse av den mer traditionella sidan av ön. På denna sida har man en underbar utsikt över soluppgången, det är underbart att se solen gå upp i havet för att möta en ny dag!

Detta är inte ett hotell utan ger mer av en exklusiv hemkänsla. Här välkomnas gästerna som en familj, och får uppleva den verkliga grekiska gästfriheten som man ärvt från tidigare generationer. Kärleken till naturen, historian och kulturen skiljer detta ställe från de flesta andra.

I trädgården hittar du frukt och olivträd, färska örter, santorinska tomater, lokala gurkor och andra säsongsbetonade grönsaker. Du kan även komma att smaka på lokala produkter från Santorini, som vin, getost, bönor och körsbärstomater. Njut av den dagliga hemlagade frukosten som beretts på plats med hjälp av flera lokala produkter. Glöm inte att prova omelettens med färska lokala ekologiska ägg. De fem middagarna som ingår är tre-rätters och vegetariska. De baseras på det underbara grekiska köket och innehåller fräscha lokala råvaror. En middag äts på någon trevlig lokal restaurang, det finns många att välja bland en kort biltur bort och hyrbil ingår ju i priset! Luncherna kan köpas på plats i den mysiga resturangen om ni inte är på utflykt någonstans. Ett besök i staden Oia med dess vackra vita hus som ligger på klippkanten med en av världens mest berömda utsikter är ett måste! Här kan det vara trångt med människor, så ett besök tidigt på förmidddagen rekommenderas om inte annat för att hitta parkering.

Villorna ligger en kort promenad från Vourvoulos svarta strand, där man kan ta en lugn strandpromenad och passera en liten hamn som används av en lokal fiskare. De flesta säsonger finns också en liten taverna på stranden som erbjuder färsk fisk och lokala rätter. I byn Vourvoulos finns även två mer traditionella tavernor.

 

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Ullis Karlsson är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga. Dessutom är Ullis även holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 
Den Medicinska yogan härstammar från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga, en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och Holistiska discipliner invävda bla: ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och meditation ingår alltid.

Yogapassen på denna resan innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig. 

 

Program

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30    Holiyoga för flöde, lugn och ro
09.00-10.00    Frukost
10.00-17.00    Fri tid (sol, bad, vila, promenader, utflykter etc)
17.00-18.30    Medicinsk yoga för balans och välbefinnande
19.00-20.00    Middag

Om Santorini

Om Santorini

Santorini är utan tvekan Greklands, och kanske till och med en av världens, mest spektakulära öar. Landskapet är så dramatiskt och vackert att man häpnar och tappar hakan. Lite grovt kan man beskriva den norra delen som exploaterad och den södra halvan som lagom turistanpassad och på sina ställen helt genuin.

Ön lämnar ingen oberörd, det går inte att blunda för det magiska och spännande landskapet. Solnedgången på ön är känd för att vara en av de vackraste i hela världen och är även orsaken till att så många blivit förälskade i denna ö. 

Sagt om Santorini: "Det är omöjligt att låta bli att knockas av Santorinis skönhet, dag efter dag, under besöket på ön."

Klimat

Graferna visar den närliggande ön Naxos.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med WC och dusch i liten "villa" med egen liten pool. Villorna har även vardagsrum och litet kök. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Frukost och vegetarisk middag inkl bordsvatten 5 dagar.
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc. Ta gärna med egen matta om du har en som du trivs med, och det kan även kännas mer hygieniskt.
- Transfer från och till Santorini flygplats
- Hyrbilar för utflykter tillsammans med andra deltagare.

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett (pris resans datum från ca 2000 SEK tur och retur)
- Drycker
- En gemensam middag på egen bekostnad. 
- Luncher (kan köpas på plats, eller i närliggande byn Vourvoulos eller staden Fira)

Enkelrum: Eget sovrum kan bokas mot pristillägg i mån av plats i villa med två sovrum. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. 

Resa:  Flyg till Santorini. Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om göra det.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Transfer: Transfer mellan flygplatsen och boendet ingår i priset. Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

WiFi: Ja

Pool: Ja, liten pool till varje villa (saknas för en av villorna)

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Dricks: Fungerar ungefär som i Sverige på restauranger, är man inte missnöjd så lägger man lite dricks. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Pass: Passet bör vara giltigt i minst sex månader vid inresa. 

Kreditkort: Accepteras på boendet, och på de flesta ställena på ön. Det finns även uttagsautomater om behov av kontanter uppstår.  

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize