Grekland, Santorini – Hathayoga med Liat Michaeli

Denna vecka innehåller Hathayoga – en yogaform där man jobbar med hela kroppen för att få en starkare och friskare kropp. Med fokus på rörelse, andning och närvaro hittar vi balansen i kroppen och i sinnet. Du yogar alltid utifrån dig själv, din kropp och där du befinner dig just nu. 

Ni bor på en elegant fastighet bestående av sju villor som ligger ca 3 km från staden Fira. Varje villa har en separat ingång, privat pool och stora soliga terasser. Detta är ett unikt koncept på Santorini när det gäller stil, arkitektur, plats och den familjära atmosfären. Utsikten över Egeiska havet och öarna Anafi och Amorgos är fantastisk. Här på landsbygden bland vingårdar och bondgårdar råder lugn och ro, och det är bara ca 400 meter till Vourvoulos strand.

I priset ingår en hyrbil per villa som kan användas fritt för utflykter på ön!

Din lärare är svenska Liat Michaeli som är licensierad yogalärare inom Yoga Alliance. Liat brinner för att sprida vidare glädjen i yogan och inspirera andra till att hitta kraft och motivation för att kunna påverka och förbättra sin egen hälsa.

Pris från:
SEK 13 700
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Denna eleganta fastighet består av 7 villor med ett eller två sovrum, och ligger ca 3 km från staden Fira. Varje villa har en separat ingång, privat pool och stora soliga terrasser. Detta är ett unikt koncept på Santorini när det gäller stil, arkitektur, plats och den familjära atmosfären. Villorna erbjuder en hög komfort med hög kvalitet på material, lyxiga badprodukter och fina sängkläder gjorda av naturliga material.
Utsikten över Egeiska havet och öarna Anafi och Amorgos är fantastisk.

Här på landsbygden bland vingårdar och bondgårdar råder lugn och ro, och det är bara ca 400 meter till Vourvoulos strand. Panoramautsikten sträcker sig över de omgivande gårdarna, fälten och havet, och erbjuder en äkta känsla av natur och lugn, och ger en upplevelse av den mer traditionella sidan av ön. På denna sida har man en underbar utsikt över soluppgången, det är underbart att se solen gå upp i havet för att möta en ny dag!

Detta är inte ett traditionellt hotell utan ger istället mer av en exklusiv hemkänsla. Här välkomnas gästerna som en familj, och får uppleva den verkliga grekiska gästfriheten som man ärvt från tidigare generationer. Kärleken till naturen, historian och kulturen skiljer detta ställe från de flesta andra.

I trädgården hittar du frukt och olivträd, färska örter, santorinska tomater, lokala gurkor och andra säsongsbetonade grönsaker. Du kan även komma att smaka på lokala produkter från Santorini, som vin, getost, bönor och körsbärstomater. Njut av den dagliga hemlagade frukosten som beretts på plats med hjälp av flera lokala produkter. Glöm inte att prova omelettens med färska lokala ekologiska ägg. De fem middagarna som ingår är tre-rätters och vegetariska. De baseras på det underbara grekiska köket och innehåller fräscha lokala råvaror. En middag äts på någon trevlig lokal restaurang, det finns många att välja bland en kort biltur bort och hyrbil ingår ju i priset! Luncherna kan köpas på plats i den mysiga resturangen om ni inte är på utflykt någonstans. Ett besök i staden Oia med dess vackra vita hus som ligger på klippkanten med en av världens mest berömda utsikter är ett måste! Här kan det vara trångt med människor, så ett besök tidigt på förmidddagen rekommenderas om inte annat för att hitta parkering.

Villorna ligger en kort promenad från Vourvoulos svarta strand, där man kan ta en lugn strandpromenad och passera en liten hamn som används av en lokal fiskare. De flesta säsonger finns också en liten taverna på stranden som erbjuder färsk fisk och lokala rätter. I byn Vourvoulos finns även två mer traditionella tavernor.

 

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Yoga

Denna vecka innehåller Hathayoga – en yogaform där man jobbar med hela kroppen för att få en starkare och friskare kropp. Med fokus på rörelse, andning och närvaro hittar vi balansen i kroppen och i sinnet. Du yogar alltid utifrån dig själv, din kropp och där du befinner dig just nu. Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. Dessutom ingår ett antal meditationsklasser.

Vi yogar på terassen vid en av poolerna som ligger i anslutning till boendet. Efter morgonpasset och yogaklassen kanske man tar en promeand ned till stranden för ett dopp i havet. Vi har en del tid för att ”bara vara” och njuta av tillvaron.

Stillsamma dagar för att helt varva ner och dyka djupare in i din yoga, få ny energi inför nya utmaningar och nya krafter för att komma igång samt prioritera din egen hälsa och välbefinnande.

Följ med och unna dig att må bra!

Din lärare

Liat Michaeli är en svensk licensierad yogalärare inom Yoga Alliance. Liat brinner för att sprida vidare glädjen i yogan och inspirera andra till att hitta kraft och motivation för att kunna påverka och förbättra sin egen hälsa.

Hon började med yoga 2001 och har praktiserat yoga sedan dess. Under alla dessa år har hon utövat många olika typer av yoga, men i dag undervisar hon främst klassisk Hathayoga.

"Min yogalärarutbildning gick jag i Indien och fokuserat mest på Hatha- och Ashtangayoga, men även andra yogastilar (Sivananda- och Yinyoga m.m.). Vissa klasser kan bli mer intensiva än andra, allt beror på hur gruppen känns. Jag ger alltid alternativ under klassens gång, ifall man vill underlätta för sig eller utmana sig själv. Det är yogans fina sida att man alltid utgår ifrån sin egen kropp."

För närvarande undervisar Liat på yogastudios i Stockholm, samt för privata företag.

Förutom yoga leder Liat även Singing Bowl meditationklasser, och Zen-meditation.

Beroende på vad gruppen vill så kan några yogaklasser bytas ut mot eller extra klasser hållas i: 

  • Partner-yoga (som man gör i par)
  • Zenmeditation 
  • Hjärtchakra-meditation (med musik och rörelse)
  • Do-In-massage (en form av självmassage)
  • Thaimassage (som man gör i par)

Program

Program


Preliminärt schema (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter).

Lördag:   Ankomstdag. Om tid finns blir det ett yogapass sedan blir det gemensam middag på kvällen. 
Söndag- fredag:  07.30- 09.00 Yogaklass med uppiggande och stimulerande positioner
  09.00 Frukost. Därefter fri tid för utflykter, sol, bad mm. 
  17.00-18.30 Yogaklass med lugnande och avslappnande positioner samt Meditation och andningsövningar. 
  19.00 Middag
Lördag:   Hemresedag. Frukost och eventuellt en yogaklass beroende på avresetider och transfer till flygplatsen. 
     

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras efter gruppens önskemål

Om Santorini

Om Santorini

Santorini är utan tvekan Greklands, och kanske till och med en av världens, mest spektakulära öar. Landskapet är så dramatiskt och vackert att man häpnar och tappar hakan. Lite grovt kan man beskriva den norra delen som exploaterad och den södra halvan som lagom turistanpassad och på sina ställen helt genuin.

Ön lämnar ingen oberörd, det går inte att blunda för det magiska och spännande landskapet. Solnedgången på ön är känd för att vara en av de vackraste i hela världen och är även orsaken till att så många blivit förälskade i denna ö. 

Sagt om Santorini: "Det är omöjligt att låta bli att knockas av Santorinis skönhet, dag efter dag, under besöket på ön."

Klimat

Graferna visar den närliggande ön Naxos.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum i liten "villa" med egen liten pool. Varje rum har eget badrum. Villorna har även vardagsrum och litet kök. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Frukost och vegetarisk middag inkl bordsvatten 5 dagar.
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc. Ta gärna med egen matta om du har en som du trivs med, och det kan även kännas mer hygieniskt.
- Transfer från och till Santorini flygplats
- Hyrbilar för utflykter (inkl grundförsäkring)

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett (pris resans datum från ca 2000 SEK tur och retur)
- Drycker
- En gemensam middag på egen bekostnad. 
- Luncher (kan köpas på plats, eller i närliggande byn Vourvoulos eller staden Fira)
- Tilläggsförsäkring för minskad självrisk för hyrbilen, ca 10 EUR per dag per bil, betalas på plats på boendet

Enkelrum: Eget sovrum kan bokas mot pristillägg i mån av plats i villa med två sovrum. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. 

Resa:  Flyg till Santorini. Apollo brukar sälja flygstolar dit lördag-lördag med bra pris och tider, men de har inte publicerat sina Santorini-flyg för 2019 ännu (juli 2018).
Reguljärflyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om göra det.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Transfer: Transfer mellan flygplatsen och boendet ingår i priset. Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

WiFi: Ja

Pool: Ja, liten pool till varje villa (saknas för en av villorna)

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Dricks: Fungerar ungefär som i Sverige på restauranger, är man inte missnöjd så lägger man lite dricks. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Pass: Passet bör vara giltigt i minst sex månader vid inresa. 

Kreditkort: Accepteras på boendet, och på de flesta ställena på ön. Det finns även uttagsautomater om behov av kontanter uppstår.