Skip to main content

Öppna inre dörrar med känslodetox

| 2020-08-13 |

Denna 3-dagarskurs med EMC-terapi hjälper dig som har krisupplevelser där känslor av förtvivlan och maktlöshet kan finnas samt vid s.k. "tomgångslägen" där känslor av meningslöshet, nedstämdhet och förvirring ofta upplevs. Terapin går ut på att medvetandegöra och därefter förändra oönskade beteenden, känslo- och tankemönster. Resultatet är klarhet, förståelse och frigörande av energi och känslan av en enorm inre frihet.
                                              
" - Ibland mår man dåligt utan att veta eller förstå varför. Man är uppe i huvudet, har hjärndimma och har svårt att komma ner i "köttet". Jag vill inspirera dig till att ha tanken på att få klarhet, släppa taget om det gamla och hitta dig själv. Grundkursen i EMC är för alla som vill frigöra livsenergin, få förståelse för och lära känna sig själv på djupet."  (Minanda Fritz)

Levagården ligger ljuvligt intill den vackra Nässjön. Gården är en lugn oas med trevligt stugboende.

Fritextsökning

Känslodetox - EMC (Emotional Memory Clearing)

EMC - Emotional Memory Clearing - är en unik känslohanteringsmetod som Minanda Fritz utvecklat och arbetat kliniskt med sen början av 90-talet. Minanda Fritz är expert på känslohantering och tankereglering och har mer än 20 års klinisk erfarenhet av att arbeta med människor i kris, med beroendeproblematik, med trauma och inför förändring både individuellt, grupp och med par. Minanda använder EMC-metoden i kombination med sin egen MySpiritYoga och lär även aktivt ut den till de yogalärarelever som går MSY-lärarutbildningen.
 
EMC  fyller ett hål inom dagens terapeutiska känslohanteringsmetoder och innehåller inslag av KBT, DBT, regressionsterapi, trauma bearbetning och anknytningsteori. Metoden går på djupet och syftar bl. a. till att identifiera och upplösa känslor, tankar och beteenden som hindrar en person från att må bra och leva livet till fullo. Arbetet bidrar även till att synliggöra undvikande scheman eller mönster som bidrar till smärta och dysfunktionalitet, så att ökad självinsikt, livskraft, självförtroende, självtillit och ökad nävaro skapas. En EMC-terapeut har god anknytning, arbetar strukturerat och har förmågan att se igenom det som sägs med god intuition! 
 
EMC fungerar både vid krisupplevelser där känslor av förtvivlan och maktlöshet kan finnas samt vid s.k. "tomgångslägen" där känslor av meningslöshet, nedstämdhet och förvirring ofta upplevs. Terapin går ut på att medvetandegöra och därefter förändra oönskade beteenden, känslo- och tankemönster. Resultatet är klarhet, förståelse och frigörande av energi och känslan av en enorm inre frihet.

- När du har tillgång till kroppen och känner den känner du din omgivning. Du kan läsa omgivningen genom kroppen. Det kallas psykokinesisk intelligens som är ett av våra sinnen inom yogatraditionen. EMC passar bra när man har stängt av kroppen och manifesterar samma beteendemönster och situationer om och om igen, säger Minanda Fritz

Vid en EMC session laddas kvarvarande minnen ut som sitter i kroppen men som du glömt bort. Problem som kan hanteras med EMC:
-post-traumatiskt stresssyndrom
-ångest
-känslofobi
-smärta och värk
-trauman
-relationsproblematik

Tidningsartiklar

Boende & mat

Boende & mat

I närheten av Älvdalen i Sjurby ligger Levagården som är omringad av sjö och skog och välkomnar mindre grupper. Gården är privatägd med fokus på livshälsa, medvetenhet och hållbarhet. Här ges möjlighet för återhämtning och stillhet samt inre och yttre rening i en idyllisk miljö. Kursgården ligger stillsamt och ljuvligt intill den vackra Nässjön och består av fyra mindre bostadshus och särskilda hus för yoga, meditation, film och undervisning.

Ni bor i trevliga och mysiga stugor på gården, vegetarisk helpension ingår. Ni delar på  fräscha badrum.

Din lärare

Minanda är expert på känslohantering och tankereglering och har klinisk erfarenhet sedan 1995 och arbetar dagligen med EMC, KBT, funktionsmedicinsk analys, kvantmedicin och näringsmedicin. Minanda har undervisat och väglett i tanke- och känslohantering samt traumabearbetning under mer än 20 år och använder även detta under retreat på Levagården. Hon förmedlar kunskapen om vad känslor och tankar verkligen är och inspirerar till att förändra det du verkligen vill förändra och skapa i livet.

Minanda har en gedigen akademisk utbildning med en magister inom ergonomi med fokus på stressprevention och det agila arbetssättet, en Fil. kand. i psykologi och Steg-1 KBT-terapeut (KI) med missbruk som inriktning. Hon är även utbildad inom mentalisering MBT, AFT och DBT samt diplomerad inom näringsmedicin och kvantmedicin. 1995 grundade Minanda MySpiritYogan och startade dess lärarutbildning 2003. Hon är Oneness Trainer (utbildad på Oneness University i Indien under 10 år), och utbildad inom Access 10 år och C.F.M.W. Cert. Access Facilitator. Minanda Fritz har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med individer och grupper samt 25 års klinisk erfarenhet av klienter i individuell rådgivning och ca 10 000 timmar empirisk erfarenhet av terapi. Minanda har en förkärlek för att arbeta med helheten runt individen i sin kliniska verksamhet och har under åren mycket erfarenhet och bra resultat inom bl a livskriser, traumabearbetning, sorgeprocesser, par-terapi, utbrändhet, ångestproblematik och missbruk m.m.

Minanda arrangerar varje år retreats på egna kursgården Levagården i Dalarna, detta är 48e retreaten! 

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar / 3 nätters boende i delade rum i stugor
- Vegetarisk helpension
- EMC-kurs (se beskrivning i texten)*
- Kursdokumentation

Ingår ej:
- Resan
- Sänglinne och handduk. Kan hyras på plats för 250 SEK.
- Städning av boendet. Går att köpa på plats för 500 SEK.

Ensamresenärer: Går utmärkt att boka ensam, man placeras då normalt i delat dubbelrum med separata sängar. Enkelrum går att boka med pristillägg som visas när du klickar på Boka men innan du behöver registrera något.

Resa:
Tåg eller buss till Älvdalen. Hämtning från Älvdalens centrum ingår.
Bil: Levagården ligger ca 5 mil norr om Mora. Kontakta oss för vägbeskrivning.
Check-in på Levagården ca kl 16, check-out ca kl 13.

Minimiantal: 6 deltagare

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Vi förespråkar avstängda mobiler. Det finns hund och häst på gården. Det finns en liten butik på gården med yogamattor, yogakläder, kosttillskott med mera.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om arrangemanget ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Levagården följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för spridning av Covid-19. Levagården rekommenderar att:

1. Man kommer inte om man känner minsta sjukdom.

2. Man tvättar händerna hela tiden och spritar.

3. Man använder gärna utedasset för att minska trängsel vid toaletterna.

4. Man badar i sjön 50 m från huset för att minska trängsel och smitta samt  för att spara på brunnsvattnet. 

5. Äter, yogar och golfar utomhus med avstånd.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-08-134Öppna inre dörrar med känslodetoxSEK 7 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY