Skip to main content

Sverige, Dalarna – Njutbar mjuk yogahelg i Tällberg med Ia Engström

| 2021-08-19 |


En njutbar helg med mjuk yoga och enastående sommarmiljö i Dalarnas pärla Tällberg. Här bländas man av den milsvida utsikten från Dalecarlia Hotel ut över Siljan och den rogivande naturen med promenadvänliga stigar, badmöjligheter i Siljan och den helt nyrenocerade och utbyggda spa-avdelningen.

Din yogalärare är Ia Engström, själv boende i Dalarna, som har undervisat i 12 år i flera olika yogaformer samt mindfulness.

Fritextsökning

Helgens program

Torsdag 19/8

15.00  Incheckning från kl 15.00
17.00 - 18.30 Landa i ro
Denna stund ägnar vi åt lugna mjuka rörelser för att släppa spänning, övar stillsamma andetag och låter kropp och själ komma till ro.
19.00 Middag
   

Fredag 20/8

07.00 - 10.00 Frukost
10.00 - 11.30 Frön av tacksamhet 
Vi landar i oss själva , i stunden här och nu.
Vi välkomnar våra lugna stillsamma andetag och en varm och kärleksfull känsla tilll oss själva och vår fantastiska kropp..precis som vi är.
Mjuka stillsamma rörelser övergår till en sekvens av värmande djupgående rörelser där vi förnimmer  varje liten del av vår kropp innan vi sakta stillnar och låter vår inre blick landa i hjärtat och sår frön av tacksamhet.
12.00 Lunch
16.00 - 17.30 Det tacksamma hjärtat
Forskningen om lycka visar tydligt att tacksamhet bland annat kan minska risken för nedstämdhet och öka känslan ett värdefullt liv. 
Man fann i studier också att upplevelser av smärta och värk minskade och att förmågan att hantera stress och svåra situationer ökade.
Efter en stunds synande i sömmarna av ämnet så väntar en övning i tacksamhet samt meditation.
18.30 Middag
   

Lördag 21/8

07.00 - 10.00 Frukost
10.00 - 11.30  En varm och kärleksfull blick  
Efter en stund där vi landat i oss själva och hittat våra lugna andetag väntar lugna sköna rörelser som vänligt väcker kropp och sinne för att övergå i en sekvens av värmande djupgående rörelser..
Vi stillnar och blickar in med under det att vi med nyfiken blick utforskar hur det känns att bära med sig en varm och kärleksfull blick till oss sjölva och vår kropp. Hur det vi säger till oss själva landar.
12.00 Lunch
14.00 - 15.30 Det tacksamma hjärtat 
Vi tar oss an ännu en övning i tacksamhet som får mogna i hjärtat under dagen som går.
Yoga med fokus på återhämtning.
  För den som önskar och om vädret vill tar vi under kvällen en promenad och om vi har vädergudarna på vår sida sätter vi oss i tystnad för en liten stund  för att bara låta naturen visa sin magi och så frön av tacksamhet.
18.30 Middag
   

Söndag 22/8

07-00 - 10.00 Frukost
08.00 - 09.00  Det dyrbara livet
Om vädret vill och deltagarna önskar kan denna stund hållas ute i det gröna.
Vi rör oss mjukt och nyfiket , lyssnar in kroppen och det den vill säga.
Vi samlar våra frön av tacksamhet  och bär vår kärlek till oss själva och vår fantastiska kropp djupt i hjärtat. 
En sista övning i tacksamhet att ta med oss i livet:
  Tilll sist avslutar vi med .....något skoj 😃
11.00 Utcheckning efter en underbar helg
   

                       
Med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter.

Yoga & yogalärare

Ia Engström är yogalärare och grupplärare på denna dala-helg. Hon bor själv i Dalarna.

Ia Engström berättar om sig själv:
"Jag var vid mitt första möte med yogan 18 år och fann en bok om yoga i en närbutik. Väl hemma gjorde jag tappra försök att lära mig några positioner men tålamodet tröt och jag lade boken åt sidan. 
Jag har varit nyfiken på kropp och själ och på kraften i våra tankar och hur det påverkar oss, så länge jag kan minnas, och så småningom utbildade jag mig till Naturterapeut med fokus på Zonterapi vilket senare ledde mig in på vägen till Massageterapeut.
Efter en tid i livet där stress och press blivit alltför tung att bära ville jag lära mig hur jag bättre kunde ta hand om mig. Jag utbildade mig inom stresshantering, något som ligger mig så varmt om hjärtat då så många idag känner sig utmattade. 
Här fann jag själv också yogan som en kärleksfull väg att hitta hem till mig själv igen. 
Jag ville dela med mig av yogans magiska värld och gick min första utbildning hos Ulrika Norberg i det som då gick under namnet Poweryoga och som senare blev Vinyasayoga.
Därefter forsatte jag att utbilda mig i Hathayoga i Indien, YinYoga, Restorative, MediYoga och Rehabyoga i Sverige.

Jag har nu undervisat i yoga i ca 12 år och håller klasser för ca tio grupper under höst- och vårterminerna. Den yngsta deltagaren är 18 år och den äldsta har fyllt 90 år.
 
Alla klasser har en gemensam röd tråd. Vi börjar alltid med att "landa & andas" och vi övar på att se på oss själva & vår kropp med varm och kärleksfull blick. Många har ont på grund av spänningar så vi börjar samtliga klasser med mjuka rörelser för rygg, axlar, nacke och bröstkorg innan vi fortsätter, och där är det varierande beroende på yogaklass. Samtliga klasser avslutas också med guidad avslappning eller vila till mantra.
Det är en gåva att få förtroendet av följa andra människor på deras väg...att få vara en tråd i en annan människas väv.

Jag håller också workshops och föreläser och läser för tillfället en kurs i "Placebo and power of mind".
Jag är tacksam för så mycket och vansinnigt nyfiken på livet, älskar att resa, och har enligt min son ett stort barnasinne."

Boende & mat

Boende & mat

Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg ligger i hjärtat av Dalarna, högt uppe med en fantastiskt utsikt över Siljan och en storslagen natur. Tällbergs by är oerhört charmig och har under åren utvecklats till en vida omtalad pärla med sina kaffestugor, flera handelsbodar att besöka med allt från hemslöjd och keramik till smidessaker. 

Tällberg, belägen på en sluttning mot Siljan mellan Leksand och Rättvik, erbjuder dessutom allt mer eftertraktade värden som naturupplevelser, tystnad och stjärnbeströdda himlar. Gå en promenad längs Siljans strand eller strosa längs de lugna byvägarna förbi timmerstugorna. För den vill, gör gärna en vandringstutflykt till Digerbergets topp, genom ett naturreservat och till en av områdets högst belägna platser med underbar utsikt. Till Siljans strand finns det fina stigar genom skogen för uppfriskande bad. Du har även närheten till vandrings- och cykelleder runt knuten.

Spa
2020 gjordes en omfattande utbyggnad och renovering av hotellets spa-byggnad som har skapat en varm, modern och underbar miljö att vistas i, med mörka trädetaljer och panoramafönster som tar tillvara på den unika utsikten över Siljan.

Här finns en stor inomhus-swimmingpool, utomhuspool, bubbelpooler, bastu och nio behandlingsrum. Även ett fint gym och en stor och ljus yogasal. Den stora solterassen har en fin utsikt över Siljan. Blir du sugen på mat eller dryck så finns en bar där du det serveras enklare maträtter, och öl eller vin. Två bubbelpooler installerades. I gamla gymet har vi tre nya behandlingsrum med duschar varav det ena är ett duo-rum så du och en vän kan få behandling tillsammans. 
Spaavdelningen är vackert inhyst med mörka trädetaljer och panoramafönster.

Mat och dryck
I vårt paket ingår frukost, lunch och tvårätters middag.

Det är inte bara ögat som ska trivas, här ska alla sinnen aktiveras och användas. Hotellets duktiga köksmästare tar i så stor utsträckning som möjligt tillvara på råvaror från Dalarna och ser till att överraska med nya och spännande smakupplevelser. 

Rummen
Rummen ligger i Allégården, en mysig byggnad i dala-stil ca 75 meter från hotellets huvudbyggnad ner mot spabyggnaden. I rummen finns dubbelsäng som enkelt kan delas upp till två enkelsängar. Rummen har utsikt mot skog och stugby.

Boka massage

Kroppsbehandlingar
Hotellet erbjuder en rad olika kroppsbehandlingar. Välj mellan peeling, uppstramande och utrensande, detoxkur, energikur eller antistress-kur. Känn efter vad kroppen behöver, piggas upp eller varvas ner, och unna den en härlig behandling.

Fotbehandlingar
Våra fötter bär oss genom livet och förtjänar lite extra uppmärksamhet. Fotbehandlingarna inkluderar både peeling och massage. Varför inte unna dig en pedikyr så är fötterna redo att visas upp.

Ansiktsbehandlingar
Du kan välja mellan en rad ansiktsbehandlingar, med massage och kurer för att ge din hy nytt liv och glöd.

Massagebehandlingar
Här arbetar välutbildade spaterapeuter, massageterapeuter och hudterapeuter. 

- Aromamassage med oljor 20/50 min
Lugn och djupavslappnande massage med valfri ekologisk aromaolja.

- Spamassage 20/50 min
Djupavslappnande massage med neutral olja.

- Klassisk massage 20/50 min
Klassisk muskelmassage med neutral olja.
Behandling utförs av massör.

- Massage med ansiktskur 50 min
Halvkropps spamassage som avslutas med ansiktsrengöring, mask och ansiktsmassage.

- Massage med varma stenar 50 min
En djup avslappnande massage med varma lavastenar och varm ingefärsolja.

- Bambumassage 50 min
Varma bambupinnar som tillsammans med en speciell massageteknik främjar cirkulation, avslappning och utrensning samt mjukar upp spända muskler.

Behandlingspriser
20 min 595 kr
50 min 895 kr
80 min 1295 kr

Boka alltid din spabehandling i god tid innan ditt besök, hotellets telefonnummer står på bokningsbekräftelsen.

Fakta

Ingår i priset:
- 4 dagar / 3 nätter i delat dubbel-/twinrum. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Helpension
- 6 yogapass (ca 8,5 timmar) enligt beskrivning i texten
- Mindfulness-vandring
- Inträde till stor spa-avdelning

Ingår inte i priset:
- Resan

Resa:  
- Med bil:
Tällberg ligger mellan Leksand och Rättvik. Det är välskyltat fram till hotellet.
- Med tåg:
Ta tåget till Tällberg och byns egna lilla järnvägsstation. Järnvägsstationen ligger 2 km från hotellet. För transport till och från stationen, ring hotellet och förboka, telefonnummer står på resebekräftelsen. Pris per person 100 SEK enkel resa, betalas på hotellet. För tågtider se sj.se.

Yogautrustning: All utrustning för yogaklasserna finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill, det kan om inte annat kännas mer hygieniskt.

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Inga barn

Övrigt: Ta med badkläder och promenadskor.

Covid-19

Känner du dig frisk är du varmt välkommen för att njuta av vad hotellet har att erbjuda och av vackra omgivningar och utsikt över sagolika Siljan.  

Hotellet har vidtagit extra åtgärder för att du ska känna dig trygg , både när det gäller hygien, mat, rengöring och städning.

Lunch och middag serveras på tallrik, om du önskar äta på rummet eller ta med en frukostpåse istället för frukostbuffé så ordnar man med detta.

Hotellet är stort och rymligt med många alternativ gällande gemensamma ytor, och precis utanför dörren finns det fantastiska naturreservatet med massor av frisk luft, en plats får både återhämtning och äventyr.

Trygg resegaranti

InShape Travel har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid på grund av insolvens. 
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-08-194Njutbar mjuk yogahelg i Tällberg med Ia EngströmSEK 6 100Boka på förfrågan
Erbjudanden
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY