Skip to main content

Sverige, Bergslagen – Wild Forest Yoga Retreat

| 2021-08-18 |

 

Du är värd en paus från vardagen

För inte så länge sedan bodde alla människor i naturen. Nu väljer allt fler att flytta till överbefolkade storstäder där man anpassar sig till ett högt tempo. I storstäderna är det vanligt att man pressar och bedövar sig själv för att klara av det hektiska vardagslivet.

Ibland behöver man en paus från vardagen - en retreat. Vi vill inspirera dig att ta ett kliv tillbaka, ett steg närmare naturen. Vi hoppas att du ska känna att du är en del av naturen på riktigt. Och vi tror att du kommer att känna dig vildare och friare!

Låt naturen och skogen ge dig kraft och en känsla av frihet och lycka på denna retreat med Marcus Eldh och Christiana Diamesi. En fantastisk vildmarksupplevelse!

Innehåll:

 • Totalt 5 dagar / 4 nätter
 • Tre nätters boende på det mysiga retreatcentret
 • Tälta en natt vid en vacker skogstjärn i ett vargrevir (vi tillhandahåller all campingutrustning: tält, sovsäck, lakan, liggunderlag, kudde och örngott)
 • Yogaklasser på morgonen där vi väcker våra kroppar med naturliga rörelser
 • Skogsutflykter där du upplever skogens meditativa påverkan
 • Vandring, bad, kanot, tysta promenader, bastubad
 • I områden med bäver och varg spanar vi efter djurlivet i sin naturliga miljö
 • Vi gör upp eld och söker efter svamp och bär
 • Organiska veganska frukostar och luncher
 • Vi lagar middag tillsammans över öppen eld i skogen
Fritextsökning

Program

Program

Vad är en skogsretreat?

Vi börjar varje morgon med ett lugnt yogapass i yogasalen. Kroppen vaknar och du känner dig stark.

Förmiddagarna är helt fria. Nu har du tid att vila, något som de flesta av oss får alldeles för lite av i vardagen. Passa på att sola på bryggan och ta ett dopp i sjön, vandra i skogen, eller lägg dig i hängmattan och läs den där boken som du inte har haft tid att läsa för alla måsten.

Vi äter en hälsosam lunch på terassen med utsikt över sjön.

På eftermiddagen beger vi oss ut i skogen. Marcus har väldigt bra koll på de här skogarna och kommer att ta oss med till några av sina absoluta favoritställen. Vi vandrar genom naturliga tallskogar, mediterar vid vackra skogstjärnar och lär oss om allt från vargar till nattskärror, tranbär och annat som Marcus tycker är spännande.

Oftast hittar vi kantareller, lingon, blåbär och annat gott som vi kan använda i kvällens matlagning. Du kommer att få en egen kniv som du får lära dig hantera och tälja med.

Marcus är expert på att göra det mysigt i skogen, på platser som känns lite speciella, där vi slår oss ner och känna oss som hemma. Vi tänder en lägereld, lagar mat över öppen eld och lyssnar på storlommens rop och morkullans knarrande.

Under våra kvällar tillsammans i skogen kommer vi att komma nära flera spännande vilda djur. Vi spanar efter älgar och bävrar och kommer att övernatta i ett område där en vargfamilj som Marcus följt sedan länge håller till. Med lite tur får vi höra dem yla på natten.

Tid är ett viktigt inslag i vår skogsretreat. Vi kommer att röra oss sakta och ta många pauser. Det kommer att ha tid till att reflektera och landa i dig själv. Passa på att ta en välbehövlig paus från internet och sociala medier, du väljer själv.

Vi avslutar kvällarna med en bastu. Det är en speciell känsla att gå från hetta till ett svalkande dopp i sjön.

Vad kan du få ut av de här dagarna?

 • Varva ner, bli mer jordad och må bättre
 • Känn dig som hemma i skogen, våga vandra utanför stigarna
 • Få inspiration till att vara ute i skogen mer på egen hand
 • Lär dig hantera eld, kniv och yxa
 • Förstå dig själv bättre och ta med dig lugnet hem


Planerat schema (tiderna är ungefärliga):

Onsdag  
15.00 Ankomst
17.00 Introduktionsmöte
19.00 Välkomstmiddag
20.00 Skogspromenad till lägret och kanske ett besök på bastuflotten innan det är sängdags
   
Torsdag  
09.00 Frukost
11.00-13.00 Yoga
13.30 Lunch på centret
16.00 Vi söker efter bär och svamp, simmar ut till "vår" lilla ö i Örttjärn, kniv- och eldkunskap, meditation
19.00 Middag i det fria på ön
  Åter till centret för en skön nattsömn
   
Fredag  
09.00 Frukost 
11.00-13.00 Yoga
13.30 Lunch på centret
16.00 Kanotpaddling på Storsjön där vi spanar efter bäver
19.00 Middag på centret
  God natt
   
Lördag  
09.00 Frukost
11.00-13.00 Yoga
13.30 Lunch på centret
16.00 Utflykt till vargterritoriet, meditation, nattpromenad, fackeltändning
19.00 Middag i naturen
Övernattning i tält
   
Söndag  
09.00 Frukost ute i det fria
Åter till retreatcentret
13.30 Lunch på centret
15.00 Avslutning och hemresa

Dina ledare

Dina ledare

Marcus Eldh tillbringar mycket tid i skogen, han älskar att vandra, bada i källsjöar och tälta. Han har arbetat som naturguide sedan 2003 och delar gärna med sig av sina kunskaper om allt som du är intresserad av. Även om han har sett massor av vilda djur och växter tar hans entusiasm aldrig slut, och den smittar av sig!

Christiana Diamesi älskar att leda yogaklasser, och är dessutom en fantastisk vegan-kock. Hennes hjärta finns i skogen, eller vid havet, med närhet till vatten och en öppen eld under stjärnorna trivs hon allra bäst. Hon har en gedigen yogautbildning som båda hatha- och ashtangayogalärare. Christianas passion är att inspirera andra till att leva enkelt och i samklang med naturen.

Boende & mat

Boende & mat

Du bor på ett intimt och personligt retreatcenter mitt i den svenska fina skogen. Du blir mottagen med öppna armar och lever i en hemtrevlig familjär atmosfär.

Projektet startade 2005 av en önskan att leva i gemenskap med naturen. Centret var i början ett konstnärskollektiv där kreativa kunde finna ro, samhörighet och yoga. Genom åren öppnades dörrarna då fler och fler ville uppleva detta sätt att leva på.

De täta skogarna i Bergslagen runt Skinnskatteberg är ett fantastiskt ställe att möta det bästa av Sveriges djurliv. Förutom att njuta av dess rikliga flora och frodiga sängar av moss, kan du få se bävern i vattendrag och älgen i sin naturliga miljö. Området har också visat sig vara en av Sveriges bästa regioner för att se andra vilda djur såsom vargar, björnar, lodjur och ugglor. Centret ligger ca. två timmar från Stockholm.

Här finns totalt 40 bäddar, alla med delade badrum uppdelade för män och kvinnor. Under Wild Forst Retreat kan du välja mellan att:

 • ta med eget tält och utrustning
 • hyra tält inklusive all utrustning och sovsäckar med lakan
 • bo de tre första nätterna i delat dubbelrum med separata sängar och den sista natten i tält som tillhandahålls inkl sovsäckar med lakan


Enkelrum är inte möjligt att boka.

Centret har ett stort fullutrustat kök, matsal för ca 30 personer, bibliotek och lounge. På terassen finns bord och stolar med underbar utsikt över sjön och bryggan där man gärna tar ett dopp i den vackra lilla sjön med rent klart vatten.

Maten serveras i form av en fräsch buffé som är ayurveda- och veganbaserad. Man älskar att skapa de mest välsmakande och näringsrika som går, med känsla för detaljer, inte bara med de bästa råvarorna utan också genom kombinationer som får dig i din bästa form. Köket här är i hjärtat av verksamheten.

Resefakta

Ingår i priset:
- 3 nätters boende i delat dubbelrum med separata sängar. Gemensamma badrum och WC, separata för män och kvinnor. 
- 1 natt i skogen i tält. Tält, sovsäck, kudde, lakan, liggunderlag finns på plats för denna övernattning.
- Vegetarisk helpension
- Program enligt beskrivning

Ingår ej:
- Resan
- För att vara så ekologiskt som möjligt ingår inte lakan och handduk för nätterna på retreatcentret, så ta med egna sådana. Det går även att hyra för 200 SEK per person (betalas på plats, kontant eller swish). 

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara ensam deltagare, man placeras då i delat dubbelrum med separata sängar. Enkelrum är inte möjligt att boka. 

Resa:
Tåg: Tågstationen vid Skinnskatteberg ligger bara en 5 minuters bilresa från retreatet. Under somrarna erbjuds gratis upphämtning från järnvägsstationen. Vänligen meddela oss om du önskar boka detta. För tågtider, besök www.sj.se. 
Bil: Om du åker bil be oss om vägbeskrivning. 

Minimiantal: 4 deltagare

Yogautrustning: Vi rekommenderar att du tar med en egen yogamatta av hygienskäl.

Packlista: Bifogas med bokningsbekräftelsen.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn. 

Övrigt: Digital detox ingår i konceptet. Försök hålla dig ifrån internet.

Covid-19

Retreatcentret ser seriöst på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidatgit åtgärder för att minska risken för smittspridning.

 • Man har mindre klasser än normalt så att man kan hålla ca 1,5 meters avstånd.
 • Kökspersonal bär skyddshandskar och hårnät samt descinficerar köket mer än normalt.
 • Särskild uppmärksamhet ges till toaletter, duschar och matsal beträffande renlighet.
 • Det finns descinficeringstvål på toaletter och duschrum.
 • Handdukar på toaletter har bytts ut mot engångspapper.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid yoga och andra aktiviteter?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY