Skip to main content

Borneo – Yoga & äventyrsresa med Didi

| 2021-11-20 |


Välkommen till en fantastisk reseupplevelse på Borneo! Det blir både yoga och äventyr under nästan två veckors tid. Vi bor på fyra olika ställen för att hinna se olika delar av Borneo. Det blir regnskog, ut med båt på floden Kinabatangan för att se vilda djur, ett par dagar i stan och sedan ut på en paradisö.

Genom en blandning av yoga, meditation, utflykter och god mat har du möjlighet att få en helrenovering av både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du en stor upplevelse av Borneos natur och kultur.

OBS! Datumet är än så långe preliminärt, och om det blir förändringar kan man avboka utan kostnad och alla inbetalningar återbetalas.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Boende 1 (4 nätter):

Vi börjar med att landa efter långresan och justera tidsskillnaden på Nuluhon Garden. Här har vi en fantastisk yogasal med utsikt över en dal av regnskog, mycket god mat och ett stort hus och område alldeles för oss själva. Här finns en naturlig pool (rockpool) på baksidan som vi kan bada i och spännande utflykter så som vattenfall och kulturby alldeles i närheten. Boendet är enkelt och det finns gemensamma badrum. Tanken är att vi inte spenderar mycket tid på rummen utan njuter av omgivningen.

Dessa dagar gör vi yoga och meditation tillsammans varje dag. Här finns mattor, block och annat som behövs. En underbar yogasal att bara yoga och slappna av i. Ta hand om sig själv och njuta. Det finns även möjlighet till massage. Under dessa dagarna kommer vi att besöka Mari Mari Cultural Village som ligger bara 5 minuter från Nuluhon. Denna utflykt samt besök på vattenfallet ingår. Nuluhon Garden Retreat Center är ett fantastiskt ställe, omslutet av regnskogen och med ett lugn och en frid som sakta sprider sig i själen. Det drivs av Shone och hans fru Cathy, och Shones föräldrar är också med på ett hörn och hjälper till. 

Några minuters gångväg bakom huset ligger ett par naturpooler och ett litet vattenfall som smälter in i naturen. Där kan man gå och svalka sig när det blir för varmt. På Nuluhon bor det också ett par katter som lever i samstämmighet med tre tuppar och deras hönor. 

Stora vackra fjärilar flyger förbi när man gör yoga på Nuluhon. Nuluhon Garden retreatcenter ligger högt och är helt omslutet av regnskog, så från rummet där vi gör yoga ser man ut över en dal av regnskog och det känns lite som att man är i en stor trädkoja. Dag och natt hör man cikadorna och de otals många fågelläten som finns där.

Mat

Maten är vegetarisk/vegansk och tillagad med lokala råvaror och med malaysiska smaker. Måltiderna är av vegetarisk yogisk typ och kallas ibland sattvisk diet. Vi kombinerar det med en lätt version av detoxdiet. All gluten, mjölkprodukter (förutom färsk yoghurt), socker och vitt ris undviks. Du serveras mycket frukt, brunt ris, nötter och frön. Målet är att du ska få en underbar smakupplevelse vid varje måltid.

YOGA: Varje dag morgon och kväll.
MAT: Vi får fantastisk vegetarisk mat till frukost, lunch och middag.

Boende 2 (2 nätter, 3 dagar): 

Efter några dagar på Nuluhon Garden retreat beger vi oss till Borneo Nature Lodge som lgger precis vid floden Kinabatangan. Boendet består av dubbelrum med egna badrum och AC. Därifrån gör vi sedan utflykter till Sanakan och flodutflykter på Kinabatangan. 

YOGA: Blir ingen gemensam yoga dessa dagarna eftersom plats inte finns och allt fokus på turen.
MAT: Vegetarisk mat i buffé stil.

Boende 3 (3 nätter, 2 dagar): 

Efter att ha varit ute i naturen under veckan som gått så beger vi oss nu in till Kota Kinabalu där vi bor på ett mysigt hotell, Hotel Eden 45. Det ligger centralt med nära till allt - restauranger, affärer, museum, centrum. Där kan man antingen gå omkring i Kota Kinabalu, besöka marknader, vandra upp på Mount Kinabalu, Sydostasiens högsta berg eller åka ut till några öar precis utanför Kota Kinabalu med sol och bad. Didi tipsar om saker man kan göra och alla gör lite vad man känner för.

YOGA: På morgonen kl 7:00-8:00 varje dag i hotellets sällskapsrum (med reservation för ändringar)
MAT: Didi tipsar om närliggande restauranger (ingen mat ingår)

Boende 4 (3 nätter, 3 dagar): 

Efter några dagar i staden beger vi oss ut till paradisön Manatanani. Vi bor i hyddor på höga ben som står precis invid stranden så att man somnar till ljudet av vågorna. Här blir det sol och bad i ett par dagar. Mantanani ön är liten och det bor ca 400 personer på ön som de flesta är fiskare. Man kan gå långa promenader på stranden, bada i det turkosblå havet, ligga på stranden och bara läsa och slappa hela dagarna om man vill det. En snorklingstur ingår.

YOGA: Yoga på stranden varje morgon och gemensam meditation i solnedgången.
MAT: Det finns en liten restaurang på boendet där man kan välja vegetariskt, fisk eller skaldjur (endast frukost ingår). 

Efter några dagar i paradiset beger vi oss tillbaka till Kota Kinabalu där vi spenderar ytterliggare en natt på Hotel Eden 54 innan det är dags att åka hem. 

Yogalärare

Din yogaresa leds av Didi Ananda Samprajina som år 2000 dedikerade sitt liv till att bli yoganunna och meditationslärare inom Ananda Marga-rörelsen som har två grundpelare - skapa en bättre värld genom service och medmänsklighet samt att lära känna sin inre natur och djupaste jag genom meditation. Hon genomgick en intensiv träning under nästan fem års tid, då hon hade mycket lite kontakt med omvärlden, studerade yogisk filosofi  samt praktiserade yoga och meditation 6-7 timmar per dag.

Sedan hon blev klar som yoganunna har hon undervisat i yoga och meditation runt om i världen, bland annat i Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Hon har även startat upp och drivit olika välgörenhetsprojekt i olika länder. För närvarande driver hon en eftermiddagsskola på Bali där barnen får lära sig engelska och får chans till ett bättre liv. Överskottet från yogaresorna används för att utveckla dessa välgörenhetsprojekt. Genom att delta på en yogaresa är du alltså också med och stöttar Ananda Margas välgörenhetsarbete.

Hon är även clown och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga, utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

 

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Läs artikel om Didi från nov 2016>>

(Från magasinet Yoga för dig.)


Läs artikel om Didi från dec 2016 >>

(Från magasinet Yoga World.)


Program

Program

Kota Kinabalu - Nuluhon Garden Retreat House (4 nätter)
Vi börjar med att landa efter långresan och justera tidsskillnaden på Nuluhon Garden. Här har vi en fantastisk yogasal med utsikt över en dal av regnskog, mycket god mat och ett stort hus och område alldeles för oss själva. Här finns en rockpool på baksidan som vi kan bada i och spännande utflykter så som vattenfall och kulturby alldeles i närheten. Boendet är enkelt och det finns gemensamma badrum. Tanken är att vi inte spenderar mycket tid på rummen utan njuter av omgivningen. Dessa dagar gör vi yoga och meditation tillsammans varje dag. Här finns mattor, block och annat som behövs. En underbar yogasal att bara yoga och slappna av i. Ta hand om sig själv och njuta. Det finns även möjlighet till massage. Under dessa dagarna kommer vi att besöka Mari Mari Cultural Village som ligger bara 5 minuter från Nuluhon. Denna utflykt samt besök på vattenfallet ingår. Air con finns endast i yogasalen. Vi yogar varje morgon och kväll. 

Sandakan, Kinabatangan River (2 nätter, 3 dagar)
Utflykt till Sandakan och flodutflykter i båt på Kinabatangan Floden.

-Första dagen
Vi åker tidigt från Nuluhon för att hinna med flyget till Sandakan. Flyget tar ca 55 minuter. Vi blir mötta på flygplatsen av en guide och åker ca en halvtimma till Sepilok Orangutang Rehabiliterings Center. Vi får vara närvarande när orangutangerna får mat vid ett ställe inne i skogen. Efter detta besöker vi Borneo Sun Bear Conservation Centre där vi får se hur dom arbetar med rehabilitering och även hur björnarna ska kunna återvända till de fria och kunna leva där. Borneo Sun Bear finns bara i Sydost Asien och det är världens minsta björn. Lunch på närliggande restaurang.
Sedan kör vi ca 2, 5 h genom landsbygden och längs små byar tills vi kommer fram till floden och tar en kort båtfärd till Borneo Nature Lodge. Där blir det lite tid för information och check in. Lite vila vid floden innan vi sätter oss i båten kl 16:00 och tar en tur längs Sabahs längsta flod som heter Kinabatangan. Vi letar efter Proboscis Monkeys (näsapor), orangutanger, krokodiler, kungsfiskare och annat fantastiskt djurliv som vi kan komma att få se och uppleva. Middag på Borneo Nature Lodge.

- Andra dagen
Vakna till djungelns alla läten - fåglar, insekter och andra djur. Kl 6:00 på morgonen så åker vi en tur längs Kinabatangan floden och in i Kelenanap Ox-Bow sjön för att se på fåglar och annat djurliv. Om vädret tillåter kan vi ta en liten promenad i djungeln och uppleva djurlivet innan vi återvänder till Borneo Nature Lodge för frukost. Under dagen har vi ledigt och kan besöka närliggande byar eller bara ta det lugnt. Lunch och middag på Borneo Nature Lodge. Kl 16:00 åker vi igen ut på en tur längs med Kinabatangan floden.

- Tredje dagen
Avfärd tidigt på morgonen för att besöka Gomantong Grottan som är berömd för sina ätbara fågelbon. Lunch på en närliggande restaurang och sedan fortsätter vi på en runda runt Sandakan vilket kan inkludera Central Market med en helt otrolig fiskmarknad, Sim-Sim Water Village med hus som är byggda precis på vatten ytan, Agnes Keith hus, English Tea House. Efter stadsturen åker vi till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Kota Kinabalu.

Kota Kinabalu, Hotel Eden (3 nätter, 2 dagar)
Här blir det ett par dagar då vi bor på ett mysigt hotell inne i Kota Kinabalu. Hotellet heter Hotel Eden 45. Det ligger centralt med nära till allt - restauranger, affärer, museum, centrum. Där kan man antingen gå omkring i Kota Kinabalu, besöka marknader, vandra upp på Mount Kinabalu, Sydostasiens högsta berg eller åka ut till några öar precis utanför Kota Kinabalu med sol och bad. Didi tipsar om saker man kan göra och alla gör lite vad man känner för. Varje morgon börjar vi med ett yogapass. 

Mantanani ön (3 nätter, 3 dagar)
Vi bor i hyddor på höga ben som står precis invid stranden så att man somnar till ljudet av vågorna. Här blir det sol och bad i ett par dagar. Mantanani ön är liten och det bor ca 400 personer på ön som de flesta är fiskare. Man kan gå långa promenader på stranden, bada i det turkosblå havet, ligga på stranden och bara läsa och slappa hela dagarna om man vill det. En snorklingstur ingår.

Kota Kinabalu, Hotel Eden (1 natt)
Vi kommer tillbaks från Mantanani till Kota Kinabalu på kvällen, sover en natt i KK och flyger sedan hem följande dag. Vi bor på Hotel Eden igen. Om det passar med flygtiderna har vi ett yogapass på morgonen. 

 

Resefakta

Ingår i resan: 
- 13 nätter i delat dubbelrum med eget/ delat badrum alternativt enkelrum (pris för enkelrum ser du i när du klickar på Boka på förfrågan)
- Vegetarisk helpension på Nuluhon Garden Retreat och Borneo Nature Lodge. Frukost på ön Mantanani. 
- Två yoga- och meditationsklasser per dag på Nuluhon Garden Retreat, 1 klass per dag i Kota Kinabalu och på Mantanani 
- Flodutflykter och andra utflykter under Kinabatangan vistelsen
- Inträde på Sepilok Orangutang Rehabiliterings center och alla aktiviteter i Sandakan
- Besök på Mari Mari Cultural Village
- Besök till vattenfall i regnskogen 

Ingår ej: 
- Internationellt flyg
- Inrikesflyg
- Transfer från och till flygplatsen
- Transfer mellan olika boendena
- Lunch och middag på Mantanani, all mat i Kota Kinabalu
- Hotellskatt ca 20 kr per natt på Borneo Nature Lodge, Hotel Eden och Mantanani

Resa: Du flyger till Kota Kinabalu på Borneo, Sabah. 

Transfer: Transfer ingår inte i resans pris men kan bokas via InShape Travel. Du blir då upphämtad på flygplatsen av chaufför med skylt med ditt namn. Transfer kostar ca 150 SEK per bil / väg. Transfer mellan dom olika boendena kostar ca 150-200 kr per bil och till ön kostar transfern ca 200 kr per person. Inrikesflyget kostar ca 200 kr tur och retur och måste bokas på förhand. 

Flyg: Ingår ej i priset. Flyg kan du söka och boka på egen hand. Kontakta oss om du vill ha hjälp med flygbokning.

Minimiantal: 8 personer. Vi rekommenderar att du inte bokar ditt flyg innan du fått information om att minimiantalet är uppnått. När resan är bekräftad att bli av kommer vi att skicka ut ett mail med info om flygbokning och hur man bokar inrikesflyget. 

WiFi: Nej

Pool: Ja, en naturpool på Nuluhon. På övriga ställen ingen pool.  

Yogautrustning: Yogamattor och all övrig yogautrustning finns att låna på Nuluhon. På övriga ställen yogar vi på sjal eller handdukar. Om du vill kan du ta med din egen yogamatta. 

Spa: Nej

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: BS 1363, även kallad typ G, är en brittisk trestickskontakt.

Valuta: Ringgit MYR

Kreditkort: Det går inte att betala med kreditkort på första boendet men på övriga går det bra. 

Enkelrum: Det finns några få enkelrum. Enkelrumstillägg tillkommer (pris ser du när du klickar på Boka på förfrågan)

Övrigt: Nuluhon Garden är alkohol- och rökfritt. Det kan finnas deltagare som inte talar svenska vilket innebär att yogaklasserna kan hållas på engelska eller vara tvåspråkiga beroende på gruppens sammansättning.

VIP Club-medlemmar: Medlemmar erhåller en informationsbok om Borneo.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-11-2014Borneo - Yoga & äventyrsresa med DidiSEK 15 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY