Indien, Goa - Yoga, ayurveda & meditation med Åsa Nyström

arambol beach goa yogaresa
goa yogaresa inshape travel

Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light". 

Läs kommentarer från deltagare

Program

Första veckan (ayurveda och yoga)


Här börjar vi vår resa med att ta hand om den fysiska kroppen. Vi rensar ut, balanserar och stärker vår energi. En ayurvedaläkare inleder behandlingsveckan med en konsultation för var och en. Under sju dagar njuter vi av kroppsbehandlingar med ayurvediska oljor och lättsmält mat anpassad till behandlingen. Vissa kosttillskott ingår också för den som så önskar. Det blir mycket utrymme för vila, så att den ayurvediska behandlingen kan integreras, och även för att landningen i Indien ska bli så mjuk som möjligt. Denna 7-dagars behandling är ämnad som ett smakprov på ayurveda. Vid allvarliga åkommor behövs längre behandlingstid.

Ayurvedaprogrammet kombineras med Floweryoga, som är en mjuk form av Hathayoga med fokus på kontakt med det inre mer än på fysisk prestation. Åsa känner in vad som är lämpligt för gruppen i stunden, och syftet är en fördjupad kontakt med vår sanna natur, och möjligheten att blomma. Alla kan delta i denna yoga oavsett ålder och erfarenhet. 
Med ayurveda, Floweryoga, aktiv och stilla meditation och sharing i cirkelns kraft grundar vi oss under denna första vecka.

Preliminärt dagsprogram första veckan:

06.30    Meditation

07.00-08.30 Yoga

09.00 Frukost

10.00 Ayurvedabehandlingar 2 personer i taget under förmiddagen/egen tid

12.30 Lunch

Ayurvedabehandlingar 2 personer i taget/vila

16.00-18.00 Föreläsning/ workshop

18.30 Kvällsmat

20.00 Kvällssamling vissa kvällar

Andra veckan (yogafördjupning, bad och strand + mer ayurveda för den som vill)


Stärkta och utvilade reser vi söderut till en vacker plats med ekologiska små hus omgivna av lummig växtlighet. Här fördjupar vi oss ytterligare i yoga, meditation, sharing och naturupplevelser. Yoga är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som inbegriper kropp, sinne och själ.  Yogan fortsätter att vara mjuk, men nu två gånger per dag om ingen annan workshop eller utflykt står på programmet. Ayurveda-klinik finns också, om du önskar fler behandlingar. En båttur, för att titta efter delfiner står också på programmet. Alla aktiviteter är naturligtvis frivilliga. 

Förutom de planerade aktiviteterna finns tid för att vila, promenader och njutning vid havet. Kanske även lite shopping.

Preliminärt dagsprogram andra veckan:

06.30    Meditation

07.00-08.30 Yoga

09.00 Frukost

10.00 Föreläsning/egen tid

12.30 Lunch

13.30-16.00 Utflykt vissa dagar

16.00-17.30 Yoga och avspänning

18.30 Kvällsmat

20.00 Kvällssamling vissa kvällar

Eftersom detta är en hälsoresa, rekommenderar vi att du under denna period avstår från alkohol och rökning i den mån det är möjligt, för din egen och andras skull.

Yoga och lärare

Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare, örtterapeut samt ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 13 åren.

Under sina år som yogalärare har hon har visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om vår jord och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet. Hon kom till Indien och Kerala första gången redan för 22 år sen. Detta är den tolfte yogaresan till Indien som Åsa leder. 

Åsas Floweryoga har sin grund främst i klassisk Hathayoga. Genom en mjuk lyhördhet för den inre rörelseglädjen får utövaren möjlighet att skapa utrymme för sitt inre att blomstra. Med hjälp av mjuka kroppsövningar, andning, röstövningar och avspänning fördjupas kontakten med en själv.

Boende

Första veckan tillbringar vi i norra Goa, i en liten undangömd by vid havet, genomsyrad av lugn och ro. Du bor i dubbelrum eller fyrbäddsrum. Väggarna är gjorda av flätade palmblad, och runt omkring dig hörs naturens ljud från hav och strand. 

De sista dagarna spenderar vi i södra Goa, där naturen är mer lummig och temperaturen lite varmare. Boendet är dubbelrum eller fyrbäddsrum med egen dusch och toalett i ekologiska små hus, omgivna av lummig växtlighet i en parkliknande atmosfär. Vi bor mellan två stränder, den ena på fem minuters avstånd, och den andra nås på en tiominuterspromenad genom en vacker liten by. 

Resefakta

I resan ingår:
- Yoga varje dag 
- Meditationer i stillhet och rörelse
- Svensk yogalärare/gruppledare 
- Helpension första veckan, halvpension andra veckan. Vegetarisk mat, speciellt anpassad för den ayurvediska reningen
- Boende i dubbelrum i enkel palmhydda nära stranden 9 nätter och i litet eko-hus övriga 5 nätter
- Konsultation av indisk ayurvedaläkare och 7 dagars ayurvedabehandling
- Utflykt på havet, för att spana efter delfiner
- Workshops om ayurveda och självkännedom samt sharing i grupp  

Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delat dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resväg: Flyg till Goa. Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka. Transfer ingår för de som anländer tidigt den 6/3 (02.20) och avreser tidigt den 20/3 (04.30). 

Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. 

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Övrigt: Resan arrangeras i samarbete med Smilingmountain. Internet och mobiltäckning finns, men du rekommenderas att vara frånkopplad så mycket som möjligt under din Indien-vistelse.

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize