Spanien, Andalusien - Yoga- & mindfulnessretreat

Längtar du efter tid för dig själv där du på djupet får möjlighet att varva ned och ta hand om både kropp och själ? 

På en unik och rofylld plats i de spanska bergen kommer du under sju dagar genom yoga och meditation få möjlighet att verkligen landa i dig själv. Det dagliga praktiserandet av yoga och meditation på cirka 4 timmar sker morgon och kväll. Vi andas oss igenom sköna yogasekvenser både med stabilitet, mjukhet, stillhet och flow med inspiration främst från Hathayoga men även Yinyoga och Qi Gong. Pranayama och meditationsövningar hjälper oss att komma djupare in i fridfull inre tystnad. Eva-Lotta Runfors som leder retreaten, kommer under yogapassen dela med sig av yogafilosofi, personliga erfarenheter av yoga och meditation och inte minst av livet självt. Hon kommer även ge praktiska tips om hur man kan leva yoga och meditation i vardagen, i relationer, på jobbet osv." Det genomgående temat för retreaten handlar om att genom övningarna öppna upp kropp, sinne och hjärta, för att kunna vila mjukt i stillhet, närvaro och att finna inspiration till att leva mer autentiskt.

När vi inte praktiserar finns det möjlighet att utforska naturen runtomkring, bada bastu och ta en simtur i poolen eller unna sig en välgörande massage. En av dagarna gör vi en längre vandring till ett närliggande kloster och, i mån av intresse, kan vi även göra utflykter till Granada och till Medelhavet. 

Fler bilder på Hidden Paradise kan du se här>>

Boende & mat

Boende & mat

Boende

På en vacker och fridfull plats högt uppe i de spanska bergen ligger Hidden Paradise, en oas för vila och återhämtning. Det ombonade retreatcentret ligger stillsamt och avskilt beläget, tusen meter över havet, med panoramautsikt över bergen och Medelhavet. Omgiven av fantastisk grönska är denna plats unik och utformad att ge möjlighet till reflektion och återhämtning på djupet. Tack vare solceller, fruktträd och trädgårdsland är denna plats till stor del självförsörjande och verksamheten genomsyras av omsorg och respekt för miljön. Hidden Paradise erbjuder samtidigt det lilla extra, med stor swimmingpool och vedeldad bastu, samt möjlighet till olika typer av behandlingar. 

Retreatcentret är beläget 2 timmar från Malaga flygplats och mindre än en timme från Grenada flygplats. 

Du bor bekvämt i mysiga sovrum, antingen i sten- eller trähus, med tillhörande öppen spis. 

Kost 

På Hidden Paradise serveras vällagad vegetarisk kost, gjord med omsorg för både kropp och själ. I priset ingår helpension och det kommer finnas frukt och te tillgängligt hela tiden. Maten lagas i möjligaste mån av ekologiska och närproducerade råvaror, och till stor del serveras även vegansk, gluten- och mjölkfria alternativ.

 

Extra aktiviteter

Extra activities

- Naturvandring till  Oseling "Place of the Clear Light". 
Med en naturkunnig guide vandrar vi genom storslagen natur innan vi når vårt mål, Oseling. Oseling är ett välkänt meditationscenter inom tibetansk buddhism (http://www.oseling.org)

- Om gruppen vill kan det även anordnas en utflykt till Orgiva (15 minuter), där finns det café, markand och en affär med yogakläder och smycken. Det kan också ordnas en utflykt till medelhavet som ligger ca 45 minuter bort. 

Yoga & din lärare

Det genomgående temat för retreaten handlar om att genom övningarna öppna upp kropp, sinne och hjärta för att kunna vila mjukt i stillhet och närvaro och finna inspiration till att leva mer autentiskt. Undervisningen kommer hållas på engelska om någon som är engelsktalande anmäler sig. Skulle det behövas kommer Eva-Lotta undervisa både på engelska och svenska.

Yoga

Under en veckas tid kommer vi andas oss igenom sköna yogasekvenser och pranayama (andningsövningar) och genom detta skapa stillhet och ro för meditation. Yogan präglas av stabilitet, mjukhet, stillhet & flow och inspireras främst från Hathayoga men även Yinyoga och lite Qi Gong. I samband med yogan kommer vi även göra olika andningsövningar (pranayama) som syftar till att öka prana (livsenergin) och stilla andningen och sinnet, men framförallt förbereder det oss för meditation. Meditationsövningarna är inspirerade från Hathayoga, Mindfulness & spirituella lärare som Adyashanti och Nukunu. Under veckan kommer också Eva-Lotta Runfors, som leder retreaten, dela med sig av yogafilosofi och hennes djupa erfarenheter av yoga och meditation. 

Oavsett hur mycket erfarenhet av yoga du har är det viktigaste inte att kunna sitta i en viss position eller vara särskilt vig, utan det handlar om att försöka vara närvarande i varje övning och känna din kropp inifrån. 

Vi kommer utöva yoga- och meditationspass morgon och kväll (1,5-2h/pass) och för att kunna gå djupare i övningarna och förlänga dess effekt kommer vi under två av dagarna vara i tystnad. 

Om det finns önskemål kan vi ha frigörande dans vid något tillfälle under veckan. Detta är ett skönt komplement till yoga- och mindfulnessövningarna och ett gyllene tillfälle att fritt röra på kroppen till härlig musik.

Det kommer ingå två tillfällen för sharing och i mån av tid kan man boka tid för klargörande coachsamtal med Eva-Lotta Runfors.

Retreaten riktar sig i första hand till dig som har praktiserat någon form av yoga eller meditation tidigare.
OBS! Det är viktigt att du meddelar om du är gravid eller står under någon behandling. Du bör ha fått rekommendation att gå på yoga av din läkare i sådana fall.

Din lärare

 

Eva-Lotta Runfors har undervisat yoga och meditation sedan 2006 och är utbildad hos yogaläraren Daniel Strausser (2004-2011), som i sin tur levde och lärde sig Hathayoga och tantrisk meditation av Guru Viseshananda under 2001 och 2002, i Himalaya. Hon har även hämtat mycket inspiration hos yogaläraren Sky och är utbildad mindfulnessinstruktör samt har gått 1,5 års utbildning inom Non-Dual Therapy för den spirituella läraren Nukunu. 

Eva-Lotta känner stor ödmjukhet och tacksamhet inför yoga och meditation, som hjälpt henne göra ett stort skifte i livet, och yogan har blivit en livsstil som hon praktiserar dagligen, inte bara på mattan. 

Hon har sedan 2006 varit på åtskilliga tysta yogaretreater och renodlade meditationsretreater (5-7 dagar) med lärare som Daniel Strausser, Sky, Adyashanti, Nukunu och Byron Katie, som alla är stora inspirationskällor till att leva ett mer medvetet och autentiskt liv. Läs mer på www.nyttfokus.se. Där finns även en film från retreatet 2016. 

 

 

Program

Program (med reservation för ändringar)

Kl 07-09 Morgonpass
Kl 09-10 Frukost
Kl 13-14 Lunch
Kl 16.30-18.30 Eftermiddagspass
Kl 18.30-19.30 Kvällsmat

Klimat

Resefakta

Ingår i resan:
- 7 nätters boende i bekväma sovrum.
- 7 dagars helpension med omsorgsfullt lagad vegetarisk kost.
- 13 st intuitivt ledda yogaklasser med yoga, meditation och pranayama.
- Tre dagar i tystnad för att fördjupa yogan och meditationens effekt.
- Frigörande dansövningar (frivilligt)
- En dagsutflykt till munkklostret Oseling och naturvandring i bergen.  
- Tillgång till vedeldad bastu och swimmingpool.
- Obegränsad tillgång till frukt och örtte.
- Sharing- och frågestunder.

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Taxi enkel väg från Oseling
- Eventuella massagebehandlingar och övriga utflykter

Resa: Flyg till Malaga (AGP) eller Granada (GRX)

Transfer: Transfer i form av taxi kan beställas. Kostnaden för transfer beror på hur många som delar, det billigaste är 35 EURO och det dyraste är 130 EURO. 

WiFi: Ja, i huvudbyggnaden där kök och matrum är. 

Pool: Ja, ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka några olika massagebehandlingar. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: 18 år

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort. 

Minimiantalet för resan är 6 personer. Avvakta med att boka flyg tills dess att du får ett mail från oss där vi bekräftar att resan blir av och tipsar om flyg. 

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize